Віцепрем’єр-міністром планують призначити колишнього главу Держкосмосу Олега Уруського. Що про нього відомо?

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Віцепрем’єр-міністром планують призначити колишнього главу Держкосмосу Олега Уруського. Що про нього відомо?

Facebook / Олег Уруський

Верховна Рада може наступного тижня призначити віцепрем’єр-міністром України — міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського. Відповідний проєкт постанови оприлюднили на сайті Ради.

Олег Уруський раніше очолював Державне космічне агентство. Проєкт на його призначення вже направили на розгляд парламентського комітету.

«Розраховуємо, що наступного тижня Верховна Рада на звичайному пленарному або позачерговому засіданні розгляне призначення віцепремʼєр-міністра — міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. Постанова вже зареєстрована. Кандидат — Олег Уруський», — написала заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук у Facebook.

Що про нього відомо?

Уруський очолив Державне космічне агентство 21 січня 2015 року і пропрацював там пів року — до 19 серпня.

Освіту здобув у Київському вищому війському авіаційному училищі, доктор технічних наук.

З 1993 по 1996 рік був головою управління у Національному космічному агентстві. Потім — до 2000 року очолював управління в апараті РНБО. У 2000—2003 роках був першим заступником голови Державної комісії у справах оборонно-промислового комплексу країни.

З 2003 по 2005 рік очолював відділ в секретаріаті уряду України. А у 2005 році став першим заступником глави Міністерства промислової політики.