У «Слузі народу» назвали одного із кандидатів на посаду нового очільника НБУ

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У «Слузі народу» назвали одного із кандидатів на посаду нового очільника НБУ

В'ячеслав Ратинський / УНІАН

У «Слузі народу» повідомили, що одним із кандидатів на посаду нового очільника Нацбанку є голова правління Укргазбанку Кирило Шевченко.

Про це заявила заступниця голови фракції Євгенія Кравчук, передає Інтерфакс.

«Прізвище Кирила Шевченка з Укргазбанку звучало серед кандидатур. Але, знову ж таки, повинні бути офіційні подання, офіційні сигнали, а не просто листування у внутрішньопартійному чаті», — зазначила вона.

Також Кравчук розповіла, що не вважає можливим, що на цю посаду внесуть кандидатури колишнього прем’єра Арсенія Яценюка або колишнього міністра економіки Тимофія Милованова.

Що стосується чинного голови фінансового комітету Данила Гетманцева, то заступниця фракції підкреслила, що той сам поки не висловлює бажання.

«Щодо Гетманцева, у нього один з найактивніших комітетів цієї Ради. Я думаю, що було б погано його втратити, такого професійного голову комітету. Звичайно, якщо він сам такого забажає ... Але я не чула про таке його бажання», — пояснила вона.

  • 1 липня очільник НБУ Яків Смолій написав заяву про відставку. Причиною він вказав «систематичний політичний тиск».
  • В Офісі президента заявили, що незалежність Нацбанку залишається пріоритетом для влади, про що неодноразово говорив Володимир Зеленський. Там зазначили, що дискусії щодо діяльності НБУ не повинні мати «політичного забарвлення», яке негативно позначиться на незалежності Нацбанку.
  • 2 липня президент Володимир Зеленський вже зареєстрував проєкт постанови про звільнення Якова Смолія з посади глави Національного банку України.