Twitter та Google приєднались до колег й також не передаватимуть Гонконгу дані користувачів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Videvo

Компанії Twitter, LinkedIn та Google припинили обробку запитів про дані користувачів з Гонконгу від правоохоронних органів. Компанії пояснили своє рішення тим, що наразі вони надають оцінку суперечливому закону про нацбезпеку. Про це повідомляє CNN.

Представник Twitter заявив, що платформа призупинила опрацьовувати запити від уряду Гонконгу на період аналізу закону. «Як і у багатьох громадських організацій, лідерів та представників громадянського суспільства, у нас є серйозні побоювання як щодо процесу розробки, так і щодо намірів цього закону», — сказав представник.

Компанія Google повідомила CNN Business, що коли закон набув чинності, вона також призупинила опрацювання запитів від уряду.

Платформа для проведення відеоконференцій Zoom приєдналась до інших соцмереж й заявила, що активно стежить за подіями у Гонконгу й слідкує за будь-якими рекомендаціями з боку уряду США.

Представник LinkedIn підтвердив, що сервіс припиняє відповідати на запити місцевих правоохоронних органів в Гонконзі на період аналізу закону.

Першими соціальними платформами, які призупинили обробку запитів від уряду Гонконгу стали Facebook та WhatsApp. Соціальні мережі чекатимуть на офіційну юридичну перевірку щодо того, чи не порушує цей закон права людей, також вони будуть консультуватися з правозахисниками. Тільки після цього платформи вирішать, яким чином вони будуть розглядати запити від Гонконгу.