Американський генерал вибачився за спільне фото з Трампом, підтримав протести й засудив расизм

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Американський генерал вибачився за спільне фото з Трампом, підтримав протести й засудив расизм

United States Army

Начальник штабу армії США вибачився за спільну фотографію з президентом Дональдом Трампом після розгону демонстрації біля Білого дому. Він назвав це помилкою і висловився на підтримку протестів проти расизму і поліцейської жорстокості, що розгорілися після вбивства поліцією афроамериканця Джорджа Флойда.

Про це повідомляє CNN.

У зверненні до випускників Національного університету оборони генерал Марк Міллі прокоментував свою появу в компанії з президентом, який перед тим доручив розігнати мирний протест.

«Я не мусив там бути. Моя присутність в той момент і в тому оточенні створила враження, ніби військові залучені до внутрішньої політики. Як уповноважений офіцер на службі, я усвідомив свою помилку», — сказав він, додаючи, що армія ніколи не втручатиметься у внутрішні справи країни.

Насправді Міллі не планував позувати на фото Трампа — камери зачепили його випадково, коли він йшов позаду президента на його шляху до церкви після того, як правоохоронці розстріляли гумовими кулями демонстрантів.

Найвищий військовий посадовець додав, що в армії США широко представлені афроамериканці, але серед керівного складу їх лише 7%, і це варто змінювати.

Він також розповів про своє обурення вбивством Джорджа Флойда і назвав причиною протестів по всій країні століття несправедливості стосовно афроамериканців.

«Протести… говорять не тільки про його вбивство, але й про багатовікову несправедливість стосовно афроамериканців… Ми всі повинні пишатися тим, що переважна більшість протестів була мирною», — підкреслив генерал.