Глава Пентагону відмовився кидати війська на протестувальників. Трампу це не сподобалось

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Глава Пентагону відмовився кидати війська на протестувальників. Трампу це не сподобалось

Air Force Public Affairs

Глава оборонного відомства США Марк Еспер заявив, що не підтримує використання військ для придушення протестів, як того хотів президент Дональд Трамп. У Білому домі його позицію не оцінили.

Про це повідомляє CNN.

Очільник Пентагону дистанціювався від поглядів президента на використання військової сили.

«Залучення регулярної армії для правоохоронних функцій має використовуватись як крайнє рішення, виключно в найбільш невідкладних і жахливих ситуаціях. Ми зараз не перебуваємо в таких ситуаціях. Я не підтримую використання протиповстанського закону», — сказав Еспер.

Він назвав убивство Джорджа Флойда жахливим злочином і додав, що расизм в Америці реальний і необхідно зробити все можливе, щоб його побороти. Також Еспер заявив, що не підтримує побиття мирних протестувальників, як це сталося напередодні у Вашингтоні.

Адміністрація Трампа «не рада» такій заяві, як відомо від джерел видання у Білому домі. Трампу запропонували як відправити Еспера у відставку, так і залишити на місці, щоб потім звинуватити в наслідках нелояльності. Главу Пентагону в адміністрації президента підозрювали у неспроможності забезпечити позиції президента протягом кількох останніх місяців.