Уперше в історії США афроамериканець очолить один з видів Збройних сил. Генерал Браун стане главою ВПС

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Уперше в історії США афроамериканець очолить один з видів Збройних сил. Генерал Військово-повітряних сил Чарльз CQ Браун офіційно затверджений наступним головою ВПС.

9 червня Сенат США одноголосно схвалив його кандидатуру. Зараз Браун командує ВПС у Тихому океані (PACAF) на посаді Chief of Staff of the United States Air Force (CSAF) — найвища офіцерська посада у ВПС. Також Браун входить до Обʼєднаного комітету начальників штабів.

Президент Дональд Трамп повідомив про призначення Брауна ще до закінчення голосування. «Історичний день для Америки! Буду радий ще тісніше співпрацювати з генералом Брауном, який є патріотом і великим лідером», — написав він у Twitter.

Браун замінить генерала Девіда Голдфейна після його відставки цього літа. Генерал має понад 2 900 годин нальоту, зокрема 130 годин бойових вильотів. Він є пілотом винищувача F-16 Fighting Falcon. За свою карʼєру він був заступником командувача Центрального командування США на базі ВПС MacDill (штат Флорида) і керував Центральним командуванням ВПС у 2015 і 2016 роках, у розпал кампанії в Сирії та Іраку проти бойовиків «Ісламської держави».