Ексочільниця Нацполіції Деканоїдзе вважає, що Аваков має піти. Вона готова допомагати Україні

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Близька соратниця Міхеїла Саакашвілі Хатія Деканоїдзе, яка очолювала українську Національну поліцію з 2015 по 2016 рік, вважає, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повинен піти з посади, щоб стара система МВС була знищена.

Про це вона розповіла в інтервʼю «Бабелю».

«Так, зміна системи починається з перших осіб. Рейтинг і фактура пана президента як людини нової формації дозволяють сісти і сказати: усе, досить, треба все міняти», — сказала Деканоїдзе.

Вона прокоментувала події у Кагарлику і перестрілку в Броварах. За її словами, Аваков і українська влада несуть відповідальність і не зможуть вийти «сухими з води».

«Є кримінальна, а є морально-політична відповідальність. Кримінальна — це за судом, за доказами. Моральна і політична означають, що політик, який обіймає високу посаду, у деяких ситуаціях повинен розділяти відповідальність. Коли я говорила, що ніхто не вийде сухим, я мала на увазі абсолютно всіх. Якщо зараз у владі вважають, що ця ситуація стосується одного міністра або начальника поліції, це неправда. Ця ситуація стосується влади і відбивається на її рейтингах», — розповіла Деканоїдзе.

На запитання, чи погодилася б вона зайняти місце голови МВС, якщо б їй запропонували, Деканоїдзе сказала, що офіційна посада — не її мета.

«В Україні багато розумних людей, які можуть займатися реформою МВС і бути бульдогами правосуддя. Якщо їм знадобиться моя допомога, порада, я обовʼязково допоможу», — відповіла вона.