Зґвалтування в поліції Кагарлика: двох підозрюваних поліцейських взяли під варту. Вони не визнають провину

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зґвалтування в поліції Кагарлика: двох підозрюваних поліцейських взяли під варту. Вони не визнають провину

Bohdan Kutiepov / Facebook

Голосіївський районний суд Києва обрав запобіжні заходи двом поліцейським з Кагарлика Сергію Сулимі та Миколі Кузіву, яких підозрюють у побитті та зґвалтуванні жінки. Їх взяли під варту на два місяці без права внесення застави.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Працівники поліції підозрюються у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалися насильством, та зґвалтуванні (ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 152 ККУ).

У разі доведення вини, їм загрожує покарання до 12 років позбавлення волі.

«Громадське» повідомляє, що засідання відбувалося в закритому режимі. На засіданні суду Сулима та Кузів заявляли, що не визнають своєї провини.

Що сталося?

25 травня слідчі Державного бюро розслідувань затримали двох поліцейських — оперуповноваженого та начальника одного із секторів Кагарлицького відділення поліції за фактом зґвалтування і побиття громадян.

За даними слідства, поліцейський в ніч з 23 на 24 травня катував 26-річну жінку в своєму службовому кабінеті — він надягав на неї протигаз і наручники, стріляв зі зброї над головою і після кілька разів зґвалтував. Також поліцейські удвох, за версією слідства, побили чоловіка у відділі поліції. Йому теж надягали протигаз і стріляли над головою. Чоловіка били кийком і погрожували зґвалтуванням.