Зґвалтування в поліції Кагарлика: Геращенко показав підозрюваних

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Зґвалтування в поліції Кагарлика: Геращенко показав підозрюваних

Фото УНІАН

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розкрив особистості колишніх співробітників управління поліції Кагарлика (Київська область), підозрюваних у зґвалтуванні.

Про це він повідомив у Facebook.

«На фото — колишні співробітники поліції, які обґрунтовано підозрюються в зґвалтуванні, тортурах і побитті — Микола Кузів і Сергій Сулима в слідчому ізоляторі», — написав він.

Геращенко також розповів, що повідомлення з лікарні про насильство і тортури стосовно потерпілої надійшло до Обухівського відділу поліції в неділю о 18:47. Вже о 19:15 встановили особи підозрюваних, о 19:40 їх затримали й на місце злочину викликали слідчих Держбюро розслідувань.

О 08:00 понеділка начальник Національної поліції Ігор Клименко підписав наказ про розформування Кагарлицького відділу поліції, усунення всього його керівництва і відсторонення начальника Обухівського районного відділу поліції.

Що сталося?

25 травня слідчі Державного бюро розслідувань затримали двох поліцейських — оперуповноваженого та начальника одного із секторів Кагарлицького відділення поліції за фактом зґвалтування і побиття громадян.

За даними слідства, поліцейський в ніч з 23 на 24 травня катував 26-річну жінку в своєму службовому кабінеті — він надягав на неї протигаз і наручники, стріляв зі зброї над головою і після кілька разів зґвалтував. Також поліцейські удвох, за версією слідства, побили чоловіка у відділі поліції. Йому теж надягали протигаз і стріляли над головою. Чоловіка били кийком і погрожували зґвалтуванням.

  • Начальник поліції Київської області назвав підозрюваних поліцейських у зґвалтуванні «виродками». Він обіцяє звільнити керівників.