Поліцейський відділок Кагарлика продовжує працювати. Переатестацію проведуть протягом двох місяців

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Поліцейський відділок у Кагарлику (Київська область) продовжує працювати. Незважаючи на заяви Нацполіції, що відділок розформували, всі його правоохоронці продовжують нести службу у звичайному режимі.

Про це «Громадському» розповів в. о. начальника Кагарлицького відділку Дмитро Литвин, якого призначили після звільнення попереднього начальника Сергія Панасенка.

«Кагарлицький відділок поліції функціонує. Наказ про реорганізацію вже є, наскільки мені відомо. ...Протягом двох місяців буде переатестація працівників. Тобто його реорганізовано, вони всі [поліцейські] залишаються на місці, працюють, виконують свої функціональні обовʼязки», — сказав Литвин.

Він відмовився говорити, скільки всього у відділку працює поліцейських, і додав, що зараз йде перевірка всієї роботи підозрюваних Миколи Кузіва і Сергія Сулима.

Що сталося?

25 травня слідчі Державного бюро розслідувань затримали двох поліцейських — оперуповноваженого та начальника одного із секторів Кагарлицького відділення поліції за фактом зґвалтування і побиття громадян.

За даними слідства, поліцейський в ніч з 23 на 24 травня катував 26-річну жінку в своєму службовому кабінеті — він надягав на неї протигаз і наручники, стріляв зі зброї над головою і потім кілька разів зґвалтував. Також поліцейські удвох, за версією слідства, побили чоловіка у відділі поліції. Йому теж надягали протигаз і стріляли над головою. Чоловіка били кийком і погрожували зґвалтуванням.