У Броварах сталася масштабна стрілянина між перевізниками. Поліція затримала 10 осіб з арсеналом зброї

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Уранці 29 травня в Броварах, у районі заводу «Торгмаш» сталася масова перестрілка між легальними і нелегальними пасажирськими перевізниками.

Як повідомляє поліція області та директор Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко, правоохоронці, прибувши на місце, затримали 10 осіб, у яких виявили арсенал зброї.

Серед вилученого — дробовики, помпові рушниці, пістолети різних марок і ножі. Поліція перевіряє зброю і встановлює, яка є травматичною. Повідомлень про поранених або вбитих немає.

Місцеві жителі у Facebook опублікували відео перестрілки. Судячи із записів, у ній брали участь понад 30 осіб.

У поліції заявили, що всіх затриманих доставлено у відділок. Багато з них приїхали з інших регіонів України. Причини інциденту встановлюються, відкрито кримінальне провадження за статтею про хуліганство (ч. 4 ст. 296 КК).

На перестрілку відреагував глава МВС Арсен Аваков. «Перестрілка вранці у Броварах — відгомін корупції визначення квот перевізників, залучення банд до боротьби за маршрути перевезень. Будемо лікувати! 10 затриманих вже, масові затримання тривають. Виконавчі органи Києва та області зобовʼязані — у вас прогнило», — написав він у Twitter.