В Житомирській області чоловік розстріляв 7 осіб з мисливської рушниці. Жертви — учасники АТО

Автори:
Катя Мещерякова, Костя Андрейковець
Дата:

У Житомирській області поліція затримала чоловіка за підозрою в убивстві 7 осіб. Він відкрив вогонь по людях з мисливської рушниці після конфлікту.

Як повідомляє поліція області, стрілянина сталася вночі в селі Новоселиця Попільнянського району біля приватних ставків. Стрілець — місцевий житель, орендар.

Чоловіка затримали, а мисливську рушницю вилучили. Слідчі почали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 КК (умисне вбивство двох і більше осіб). Стрільцю загрожує від 15 років до довічного терміну.

За словами заступника глави МВС Антона Геращенка, конфлікт виник у компанії друзів, які приїхали на риболовлю до області. Всього, за даними слідства, було девʼять осіб, включно з орендарем ставка. Увечері 6 чоловіків лягли спати після розпивання спиртних напоїв, а двоє лишилося з орендарем ставка на березі. Потім, «через раптово виниклі різкі неприязні відносини, [чоловік] почав розстрілювати відвідувачів з гладкоствольної мисливської рушниці марки «ІЖ».

«Спочатку він убив двох, які залишалися поруч з ним. Потім почав розстрілювати шістьох, які спали. Він розстріляв сімох. Лише один чоловік, почувши постріли, встиг втекти до лісу, вийти в село і викликати поліцію», — пише Геращенко.

У департаменті поліції області пізніше повідомили, що жертвами стали учасники АТО на Донбасі, передає «ТСН». Усі семеро були добровольцями.

«Усі загиблі — це учасники АТО, добровольці. Наймолодший 1990 року народження,найстарший — 1970 року. Усі жителі Києва. Загалом їх було вісім — приїхали вони з метою відпочинку ще 21 травня», — сказала керівник департаменту Алла Ващенко.

Цю ж інформацію підтвердила прокуратура.