Масове вбивство на Житомирщині: підозрюваний у березні зі зброєю напав на людину, але уникнув відповідальності

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Масове вбивство на Житомирщині: підозрюваний у березні зі зброєю напав на людину, але уникнув відповідальності

Офіс генерального прокурора

Підозрюваний у вбивстві 7 людей у Житомирській області в березні скоїв збройний напад.

Про це у Facebook повідомив адвокат одного із загиблих Масі Найєм.

«Тоді він теж був зі зброєю. Це була рушниця. Але він зміг уникнути кримінальної відповідальності. Поліція рушницю прийняла за «...предмет, схожий на биту, 47 см», — написав адвокат

За словами Найєма, після опитування сусідів вдалось встановити, що у підозрюваного є звʼязки серед очільників місцевої поліції. «Мені здається, що трагедії можна було б уникнути. Як би підозрюваний у вбивстві сімох осіб усвідомив незворотність покарання», — написав Найєм. Він додав, що Державне бюро розслідувань має дати належну оцінку цій події.

Що сталося?

За даними слідства, уночі 22 травня в селі Новоселиця, біля приватних ставків чоловік застрелив із мисливської рушниці сімох осіб. Убитими виявилися учасники Операції обʼєднаних сил. За даними обласної прокуратури, конфлікт між чоловіком і ветеранами АТО виник, коли вони сиділи разом за столом і вживали алкогольні напої. Стрільця затримано, правоохоронці встановлюють причини конфлікту.

При цьому місцеве видання «Житомир.інфо» повідомило, що орендар ставка в Новоселиці, який влаштував стрілянину, фігурував у справі про затримання начальника райвідділу поліції області незадовго до стрілянини. Начальник райвідділу вимагав у чоловіка щомісячних хабарів у 10 тисяч гривень за «невтручання в діяльність із розведення риби».

У поліції заявили, що його затримання не повʼязано з масовим убивством. Правоохоронці не розглядають версію, що вбиті ветерани могли приїхати до стрільця на «розбірки» через затримання начальника райвідділу.