В Одесі затримали кілерів, які вчинили замах в Києві на лідера наркокартелю

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На вʼїзді в Одесу поліцейські та бійці підрозділу КОРД затримали чотирьох підозрюваних у замаху на громадянина Чорногорії, який перебуває в міжнародному розшуку за наркоторгівлю.

Про це повідомляє пресслужба поліції.

Затриманими виявилися громадяни Сербії, Чорногорії та Македонії (один перебуває в міжнародному розшуку за вбивство).

За даними поліції, 26 травня на Печерську в Києві вони спробували вбити 37-річного наркоторговця. Кілери стежили за чоловіком із початку травня і атакували його біля будинку. У чоловіка вистрілили пʼять разів, після чого двоє кілерів сіли в автомобіль і зникли з місця злочину. Через кілька сотень метрів вони підпалили авто й пересіли в машину спільника. Разом вони попрямували в бік Одеської області, щоб там перейти кордон з Молдовою.

При затриманні кілери намагалися втекти та чинили опір. Їм висунуто підозру у замаху на вбивство.

Постраждалий наркоторговець у міжнародному розшуку вказаний як один з лідерів картелю, що постачає наркотики до країн Європи. Правоохоронці вважають, що замах повʼязаний із можливим перерозподілом сфер впливу між балканськими кланами, які контролюють наркотрафік.

Раніше заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко опублікував відео з камер спостереження, які зняли момент замаху.