Аваков не прийшов на засідання профільного комітету Ради щодо подій у Кагарлику

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не прийшов на засідання комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. Воно стосувалося злочину, який відбувся в Кагарлицькому відділенні поліції в ніч на 24 травня.

Про це повідомила народний депутат від партії «Голос» Олександра Устінова.

«Аваков на закритий комітет з діяльності Авакова не прийшов», — написала вона.

Позачергове закрите засідання парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності запланували на 1 червня.

Народні депутати заслухають під час «години запитань до уряду» 5 червня міністра внутрішніх справ Арсена Авакова через події в Кагарлику та Броварах.

  • 25 травня слідчі Державного бюро розслідувань затримали двох співробітників поліції — оперуповноваженого та начальника одного із секторів Кагарлицького відділення поліції (Сергія Сулиму і Миколу Кузіва) за фактом зґвалтування жінки і побиття чоловіка. 26 травня суд взяв їх під варту на два місяці без права внесення застави. Вони свою провину не визнають.
  • У Нацполіції заявляли, що підозрюваних звільнили зі служби, а відділення поліції — розформували. Але пізніше новий в. о. начальника Кагарлицького відділення розповів, що відділок продовжує працювати, і всі його правоохоронці несуть службу в звичному режимі. Пізніше за результатами першого етапу службового розслідування з відділення звільнили 10 працівників.