Нардепи викликали на доповідь Авакова через події у Кагарлику та Броварах

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Нардепи викликали на доповідь Авакова через події у Кагарлику та Броварах

Олександр Чекменьов / «Бабель»

Народні депутати заслухають під час «години запитань до уряду» 5 червня міністра внутрішніх справ Арсена Авакова через події у Кагарлику та Броварах.

Відповідне рішення прийняли на погоджувальній раді парламенту.

Також депутати очікують на доповідь Авакова щодо розслідування обставин загибелі нардепа Валерія Давиденка (депутатська група «Довіра).

Пропозицію заслухати міністра вніс перший заступник глави фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко.

«Наша фракція пропонує запросити на день уряду міністра внутрішніх справ Арсена Авакова для доповіді по Броварах та історії з Кагарликом. І, можливо, доповісти про стан розслідування щодо обставин загибелі нашого колеги пана Давиденка. Я думаю, міністр дасть нам відповідь», — сказав Корнієнко.

Раніше голова парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський заявив, що фракція «Слуга народу» обговорить питання ймовірної відставки Авакова на засіданні ввечері 1 червня.

  • 23 травня у Києві знайшли мертвим депутата Верховної Ради Валерія Давиденка — з вогнепальним пораненням голови. Правоохоронці розглядають версію вбивства, самогубства або інсценування самогубства.
  • 25 травня слідчі Державного бюро розслідувань затримали двох працівників поліції — оперуповноваженого та начальника одного із секторів Кагарлицького відділення поліції (Сергія Сулиму і Миколу Кузіва) за фактом зґвалтування жінки та побиття чоловіка. 26 травня суд взяв їх під варту на два місяці без права внесення застави. Вони своєї провини не визнають.
  • У Нацполіції заявляли, що підозрюваних звільнили зі служби, а відділення поліції — розформували. Але згодом новий в. о. начальника Кагарлицького відділку розповів, що відділок продовжує працювати, і всі його правоохоронці несуть службу в звичайному режимі. Пізніше за результатами першого етапу службового розслідування з відділення звільнили 10 працівників.
  • Вранці 29 травня у Броварах, поблизу заводу «Торгмаш» відбулася масова стрілянина між легальними та нелегальними пасажирськими перевізниками. Поліція виявила понад 60 учасників стрілянини у Броварах, зокрема, замовників злочину. 21 учаснику оголошено про підозру у вчинені кримінального правопорушення за статтею «хуліганство із застосуванням зброї».