Народного депутата Валерія Давиденка знайшли мертвим в київському офісі. У нього вогнепальне поранення в голову

Автори:
Олег Панфілович, Марія Жартовська, Катя Мещерякова
Дата:
Народного депутата Валерія Давиденка знайшли мертвим в київському офісі. У нього вогнепальне поранення в голову

Facebook / Валерій Давиденко

У Києві знайшли мертвим депутата Верховної Ради Валерія Давиденка (депутатська група «Довіра).

Про це «Бабелю» повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За його словами, Давиденка з вогнепальним пораненням голови знайшли близько 17:30 у приміщенні його офісу, у Шевченківському районі столиці. На місці виявили пістолет.

За словами Геращенка, правоохоронці розглядають версію вбивства, самогубства або інсценування самогубства. Правоохоронці знімають записи з камер спостереження, які розташовані поблизу місця події.

Фото: Джерело «Бабеля» у правоохоронних органах

Джерело «Бабеля» у правоохоронних органах повідомило, що Давиденко сьогодні (23 травня) повернувся з міста Козелець Чернігівської області. Протягом дня він не відповідав на дзвінки близьких.

О 16:00 годині до офісу за адресою вул. Велика Васильківська, 4А приїхав народний депутат України Борис Приходько. Він хотів зустрітися з Давиденком, але офіс був зачинений. Тоді Приходько зателефонував прибиральниці і попросив приїхати її подивитися, чи все гаразд в офісі. Остання приїхала, почала прибирання, а зайшовши до туалету, виявила труп нардепа у вбиральні з вогнепальним пораненням голови. Поруч з ним лежав пістолет.

За попередньою інформацією джерела «Бабеля», Давиденко вчинив самогубство. Даних, які б вказували на умисне вбивство або інсценування самогубства, на цю годину не отримано.

Також джерело повідомило, що пістолет марки Glock 17 — це нагородна вогнепальна зброя, власність загиблого.

Обставини події зʼясовуються. Офіс Генерального прокурора повідомляє, що за фактом смерті народного депутата розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального Кодексу (умисне вбивство).

Хто такий Валерій Давиденко?

Народний депутат ВРУ 9 скликання, безпартійний самовисуванець за округом №208 (Чернігівська область). З 6 грудня 2019 року — член депутатської групи «Довіра».

Також він був народним депутатом України 8 скликання, обраним від партії «Всеукраїнське аграрне обʼєднання «ЗАСТУП» за мажоритарним округом №208.

Член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин. Входив до фракції «Блоку Петра Порошенка».