Перестрілка у Броварах: поліція затримала вже 24 учасника

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Перестрілка у Броварах: поліція затримала вже 24 учасника

Артем Шевченко / Twitter

Масова перестрілка у Броварах відбулася через розподіл пасажиропотоку за напрямком «Бровари — Київ». Поліція вже затримала 24 учасника події, розслідують чотири кримінальні провадження.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ.

Правоохоронці встановили, що за напрямком «Бровари — Київ» працює маршрут № 701, який обслуговує броварське підприємство «Союзавто», та маршрут № 706 «Євроавтоальянсу», власниками якого є київські підприємці.

За попередніми даними, порушники приїхали зі зброєю у Бровари вранці 29 травня у період з 6:30 до 7:00 зі сторони Києва. Після стрілянини чоловіки одразу втекли на автомобілях, які поліція згодом оголосила у розшук.

На місці події правоохоронці затримали 11 озброєних чоловіків та вилучили три автомобілі. Згодом затримали ще 13 учасників конфлікту вже на території Вінницької та Житомирської областей.

  • Уранці 29 травня у Броварах, в районі заводу «Торгмаш» сталася масова перестрілка між легальними і нелегальними пасажирськими перевізниками. Правоохоронці, прибувши на місце, затримали 11 осіб, у яких виявили арсенал зброї. Пізніше затримали пʼятьох учасників перестрілки в Житомирській області, ще пʼятьох — у Вінницькій області.
  • Поліція додатково кваліфікувала дії учасників перестрілки як замах на вбивство двох і більше осіб. До цього слідчі почали три кримінальні провадження: групове хуліганство із застосуванням зброї, знищення майна та незаконне поводження зі зброєю.
  • Мер Броварів Ігор Сапожко заявив, що перестрілка в місті могла бути повʼязана із ситуацією з розподілом міжміських маршрутів. Міністр Арсен Аваков згодом відсторонив начальника поліції Вінницької області та його заступника. Він сказав, що у перестрілці брали участь вінницькі тітушки.
  • Поліція тим часом ввела план-перехоплення. За словами Авакова, в інциденті брали участь близько 100 осіб.