Перестрілка у Броварах: поліція почала розслідувати замах на вбивство, затримали 21 підозрюваного

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Поліція додатково кваліфікувала дії учасників перестрілки у Броварах як замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 15 ч. 2 ст. 115 КК). До цього слідчі почали три кримінальні провадження: групове хуліганство із застосуванням зброї, знищення майна та незаконне поводження зі зброєю.

Як повідомляє пресслужба Нацполіції, станом на зараз правоохоронці затримали 21 підозрюваного.

За даними поліції, пʼятьох учасників перестрілки затримали у Житомирській області. Їх доставили до поліції Київської області.

Ще пʼятьох затримали у Вінницькій області. Автомобіль зупинили бійці спецпідрозділу поліції КОРД.

Голова Київської облдержадміністрації Василь Володін вимагає негайно навести порядок у Броварах, передає пресслужба КОДА.

«Ситуація з нелегальними перевезеннями в Київській області зріла роками [...]. Упевнений, що сьогоднішній інцидент позбавить буть-яких заперечувальних аргументів опонентів побудови прозорої системи пасажирських перевезень в області [...]. Вказану ситуацію взяв під особистий контроль і гарантую слідству всебічну підтримку Київської облдержадміністрації », — заявив Володін.

Керівництво області провело оперативну нараду з перевізниками, які працюють на броварських маршрутах за договорами. «Євро-Авто-Альянс» і «Союз Авто» запевнили, що не мають стосунку до перестрілки і працюють у звичайному режимі.

«Понад рік ніяких змін у маршрутах [зазначених перевізників] і переліку компаній, які їх обслуговують, не відбувалося», — зазначили в КОДА.