Перестрілка у Броварах: мер пояснив причину та звернувся до містян

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Перестрілка у Броварах: мер пояснив причину та звернувся до містян

Артем Шевченко / Twitter

Мер Броварів Ігор Сапожко заявив, що перестрілка у місті могла бути повʼязана з ситуацією з розподілом міжміських маршрутів. Про це він повідомив у Facebook.

Сапожко розповів, що нещодавно за рішенням конкурсної комісії облдержадміністрації у Бровари на існуючий міжміський маршрут зайшла нова компанія. При цьому він наголосив, що «всі міжміські маршрути затверджує Київська обласна державна адміністрація».

«Ми неодноразово зверталися до керівника області та начальника управління інфраструктури КОДА з офіційними листами та зверненнями щодо затвердження нового експрес-маршруту з «Торгмашу» до метро «Лісова» через Окружну дорогу. Всі звернення були проігноровані», — пояснив мер.

За його словами, замість цього ОДА створила і затвердила інший маршрут, який повністю дублює вже діючий.

«Вважаю, що через відсутність діалогу між місцевими органами влади та обласною адміністрацією, ситуація загострювалась кожного дня», — наголосив мер.

Сапожко повідомив, що внаслідок перестрілки поліція вже затримала 11 людей, двох постраждалих доставили у лікарню з вогнепальними пораненнями.

Мер також звернувся до усіх мешканців району «Торгмаш», де сталася перестрілка. Він попросив у разі наявності інформації про ситуацію, звертатися у Броварський відділок поліції.

  • Уранці 29 травня в Броварах, у районі заводу «Торгмаш» сталася масова перестрілка між легальними і нелегальними пасажирськими перевізниками. Поліція затримала 10 осіб з арсеналом зброї.