Поліція оголосила на Київщині план-перехоплення через стрілянину у Броварах

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Поліція оголосила на Київщині план-перехоплення через стрілянину у Броварах

Петро Порошенко / Flickr

Національна поліція запровадила план-перехоплення у Київській області через стрілянину у Броварах.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Через перестрілку затримано 11 осіб. Наразі правоохоронці розшукують і затримують решту учасників інциденту. За фактом стрілянини слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу.

Пізніше Національна поліція повідомила, що у Житомирській області затримали автомобіль з причетними до стрілянини. У салоні перебувало п’ятеро осіб. Їх доставили у поліцію Київської області для проведення слідчих дій.

Що сталося?

Уранці 29 травня в Броварах, у районі заводу «Торгмаш» сталася масова перестрілка між легальними і нелегальними пасажирськими перевізниками. Правоохоронці, прибувши на місце, затримали 11 осіб, у яких виявили арсенал зброї.

Серед вилученого — дробовики, помпові рушниці, пістолети різних марок і ножі. Поліція перевіряє зброю і встановлює, яка є травматичною. Через стрілянину 3 особи отримали поранення.

Мер Броварів Ігор Сапожко заявив, що перестрілка у місті могла бути повʼязана з ситуацією з розподілом міжміських маршрутів. За його словами, нещодавно за рішенням конкурсної комісії облдержадміністрації у Бровари на існуючий міжміський маршрут зайшла нова компанія.

«Ми неодноразово зверталися до керівника області та начальника управління інфраструктури КОДА з офіційними листами та зверненнями щодо затвердження нового експрес-маршруту з «Торгмашу» до метро «Лісова» через Окружну дорогу. Всі звернення були проігноровані», — пояснив мер. Замість цього ОДА створила і затвердила інший маршрут, який повністю дублює вже діючий.