«Нагадувало 90-ті». Зеленський викликав Авакова через стрілянину у Броварах

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Нагадувало 90-ті». Зеленський викликав Авакова через стрілянину у Броварах

Facebook / Офіс президента

Президент Володимир Зеленський закликав міністра внутрішніх справ Арсена Авакова встановити і покарати винних у стрілянині, яка сталася в пʼятницю уранці в Броварах.

Про це повідомляє пресслужба президента.

«Те, що відбувалося, навіть сутичками не можна назвати. Це нагадувало 90-ті», — зауважив Зеленський на початку розмови.

Аваков розповів, що у сутичці брали участь близько ста осіб. Один автобус з озброєними людьми приїхав з Вінниці, інша група на трьох мікроавтобусах прибула зі столиці. «Київські перевізники покликали так званих тітушок, запросивши їх зі столиці та Вінницької області», — зазначив міністр.

За інформацією Авакова, група з Вінниччини — співробітники однієї з охоронних фірм.«На даний час затримано 20 осіб, троє перебувають у лікарні з пораненнями різного ступеня тяжкості», — повідомив міністр внутрішніх справ.

Президент наголосив на необхідності розслідування того, що сталося. А уряд, зі свого боку, має надати допомогу пересічним громадянам, які постраждали внаслідок сутички.

Що сталося?

Уранці 29 травня в Броварах, у районі заводу «Торгмаш» сталася масова перестрілка між легальними і нелегальними пасажирськими перевізниками. Правоохоронці, прибувши на місце, затримали 11 осіб, у яких виявили арсенал зброї.

Серед вилученого — дробовики, помпові рушниці, пістолети різних марок і ножі. Поліція перевіряє зброю і встановлює, яка є травматичною. Через стрілянину 3 особи отримали поранення.

Мер Броварів Ігор Сапожко заявив, що перестрілка у місті могла бути повʼязана з ситуацією з розподілом міжміських маршрутів. За його словами, нещодавно за рішенням конкурсної комісії облдержадміністрації у Бровари на існуючий міжміський маршрут зайшла нова компанія.

«Ми неодноразово зверталися до керівника області та начальника управління інфраструктури КОДА з офіційними листами та зверненнями щодо затвердження нового експрес-маршруту з «Торгмашу» до метро «Лісова» через Окружну дорогу. Всі звернення були проігноровані», — пояснив мер. Замість цього ОДА створила і затвердила інший маршрут, який повністю дублює вже діючий.