Уряд призначив ще трьох заступників міністра оборони

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Кабінет міністрів призначив ще трьох заступників міністра оборони Рустема Умєрова. Про це 5 жовтня повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Генерал-лейтенанта Гаврилюка Івана Юрійовича призначили заступником з питань військово-технічної політики. У квітні — серпні 2022 року він був головою робочої групи України в координаційному центрі з надання допомоги в Німеччині, раніше – радник командувача сил логістики ЗСУ та керівник Головного управління логістики. Він буде займатись розвитком військової техніки та зброї Сил оборони, буде перепрофільовувати український оборонний комплекс на номенклатуру НАТО й співпрацювати з партнерами.

Гайдер Станіслав Мечеславович став заступником з питань інституційного розвитку, до цього він був керівником цифрової трансформації Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Під його управлінням запустили Антикорупційний портал України, Реєстр корупціонерів та Єдиний портал повідомлень викривачів корупції. Головний пріоритет Гейдера на новій посаді — розбудова стійкої та цілісної інституції Міністерства оборони, яка спирається на дані та забезпечує прозорість і підзвітність.

Кліменков Дмитро Олегович став заступником з питань закупівель, раніше працював комерційним директором компанії «Укртрансгаз». До цього працював першим заступником Умєрова у Фонді держмайна, директором з інфраструктури та логістики МАУ та керівником крупних проєктів у шведській компанії «Еріксон». Ключові пріоритети на посаді — стандартизація, систематизація, дієвий контроль та цифровізація закупівель, створення поетапного алгоритму закупівель та контролю, повноцінний запуск Агенції нелетальних закупівель.

Рустем Умєров / Facebook