На Львівщині заступник командира військової частини змушував солдат будувати йому маєток

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Львівській області на системних зловживаннях викрили заступника командира однієї з військових частин. Зокрема, посадовець дав вказівку бійцям будувати для нього маєток.

Про це 24 серпня повідомило Державне бюро розслідувань.

Із середини липня цього року солдати, замість виконання своїх обовʼязків з оборони, працювали на приватному обʼєкті заступника командира. До ремонту і будівництва на своїй двоповерховій віллі він залучив сімох військових.

Також посадовець налагодив на території військового містечка роботу підпільного магазину, яким керувала його дружина. У ньому військовим продавали продукти, які держава офіційно виділяла для забезпечення військових.

Під час обшуків вдома у заступника командира вилучили велику суму грошей у різній валюті. Його вже заарештували, йому загрожує позбавлення волі на строк до 12 років.

На Закарпатті була схожа ситуація — там працівник районного військкомату змушував солдатів будувати його маєток, його теж заарештували. На Одещині заступник командира батальйону однієї з військових частин у серпні 2022 року наказав військовим будувати йому дім під Одесою. Поки чоловіки працювали як будівельники, їм нараховували зарплату як військовим.

  • 11 серпня президент України Володимир Зеленський повідомив про звільнення всіх очільників обласних військкоматів. Їх замінять офіцерами з бойовим досвідом, яких перевірить СБУ. За два тижні відбудеться засідання РНБО щодо діяльності військово-лікарської комісії, зараз триває перевірка і готуються пропозиції.
  • 1 серпня Міністерство оборони заявило, що до кінця року замінить третину керівного складу ТЦК на ветеранів, які через поранення не можуть продовжувати службу. Така робота вже проводиться — наразі роти охорони ТЦК на 50—70% замінили чоловіками, які отримали поранення на війні.