Прокуратура: У двох районах Києва розікрали на ремонті укриттів 1,3 мільйона гривень

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Київська міська прокуратура викрила начальника управління будівництва, архітектури й землекористування Святошинської РДА Андрія Кучерявого та підрядника на розкраданні 800 тисяч гривень бюджетних коштів, виділених на ремонт укриттів.

Їм повідомили про підозру в розтраті й привласненні бюджетних коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 ККУ). Санкція статті — від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна й позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років. Зараз фігурантам обирають запобіжний захід.

Правоохоронці й експерт-будівельник оглядали укриття у Святошинському районі столиці, на капітальний ремонт якого з бюджету виділили гроші. Вони зафіксували, що роботи виконали не в повному обсязі, неякісно, зокрема з використанням легкозаймистих, пожежонебезпечних матеріалів, а також за завищеною вартістю.

Також прокуратура повідомила про підозру керівнику підрядної організації, яка виграла тендер на ремонт укриттів за сприяння службовців Голосіївської РДА, у заволодінні бюджетними коштами (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 ККУ). Через це, за даними слідства, бюджет зазнав збитків на 500 тисяч гривень.