«Укренерго» розповіло про наслідки чергової російської атаки на енергетичну інфраструктуру

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Пʼятнадцята ракетна атака росіян не вивела з ладу українську енергосистему, попри влучання в деякі обʼєкти.

Про це 9 березня в етері телемарафону заявив голова «Укренерго» Володимир Кудрицький.

За його словами, енергосистема працює, «вона не сколапсувала», однак у багатьох регіонах є пошкодження обʼєктів критичної інфраструктури. Є пошкодження як теплових станцій, так і підстанцій «Укренерго».

Енергетики все ще оцінюють наслідки атаки. Проблем із тим, аби покрити споживання по країні, немає. Проблема в тому, що пошкоджена магістральна мережа, якою доставляється електроенергія, енергетики вже працюють над виправленням.

  • Росія почала вкотре атакувати Україну з ночі 9 березня. Вибухи лунали майже по всій країні. У Харківській області — 15 «прильотів», в Одеській області влучання ракет в обʼєкт енергетичної інфраструктури області, у Житомирі почалися проблеми зі світлом та водопостачанням. У Києві, у Святошинському районі щонайменше двоє постраждалих, у Львівській області загинули щонайменше пʼятеро людей (ракета впала в житловій зоні), у Дніпропетровській області одна загибла людина. Також через російські обстріли Запорізька АЕС повністю знеструмлена, пального для генераторів вистачить на 10 діб.
  • Загалом під час цієї атаки росія запустила 81 ракету, ППО збила 34 з них. Це вперше росіяни атакували Україну шістьма «Кинджалами» за раз.