Гендиректор Гроссі: Місія МАГАТЕ відвідає два ядерні обʼєкти в Україні

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) отримали запит від України та відвідають два ядерні обʼєкти.

Про це повідомляють у пресслужбі МАГАТЕ.

Генеральний директор Рафаель Гроссі підтвердив, що обидва обʼєкти перебувають під гарантіями МАГАТЕ та їх регулярно відвідують інспектори організації.

«МАГАТЕ проінспектувало одне із цих місць місяць тому, і всі наші висновки узгоджувалися з деклараціями України про гарантії. Жодної незаявленої ядерної діяльності або матеріалів там не виявлено», — зазначив він.

Місія Міжнародного агентства з атомної енергії відвідає Україну найближчими днями.

  • Російські пропагандисти (а також міністр оборони рф шойгу) поширюють інформацію, що Україна планує підірвати на своїй території так звану брудну бомбу — ядерний боєприпас, а потім звинуватити в цьому росію.
  • 23 жовтня голова міністерства оборони росії шойгу говорив із міністрами оборони Франції, Туреччини та Великої Британії. Він розповів їм про так звану брудну бомбу, яку нібито готує Україна.
  • Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відповів на заяви шойгу і зазначив, що росіяни часто звинувачують інших у тому, що самі планують.
  • Офіційний Вашингтон заявив, що не вірить заяві російської сторони.
  • Міністр оборони України Резніков вважає ядерним шантажем російську заяву. Він обговорив це з міністрами оборони Франції, Великої Британії, Туреччини та США, наголосивши, що Україна відкрита для будь-якої моніторингової місії.
  • 24 жовтня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів розмову з гендиректором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі та офіційно запросив його до України.