Міністр оборони назвав ядерним шантажем російську заяву про підготовку Києвом «брудної бомби». Він обговорив це із союзниками

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністр оборони України Олексій Резніков назвав ядерним шантажем російську заяву про нібито підготовку Києвом «брудної бомби».

У своєму Twitter він написав, що для України сама думка про «брудну бомбу» огидна. Він обговорив заяву російської сторони з міністрами оборони Франції, Великої Британії, Туреччини та США, заявивши їм про необхідність термінової «відповіді вільного світу» на погрози рф.

Також міністр наголосив на тому, що Україна відкрита для будь-якої моніторингової місії, зокрема ООН і МАГАТЕ.

  • Російські пропагандисти (а з ними і міністр оборони рф шойгу) поширюють інформацію, що Україна збирається підірвати на своїй території так звану брудну бомбу — ядерний боєприпас, а потім звинуватити в цьому росію.
  • 21 жовтня голова міністерства оборони росії сергій шойгу говорив з міністрами оборони Франції, Туреччини та Великої Британії. Він розповів їм про так звану брудну бомбу, яку нібито готує Україна.
  • Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відповів на заяви шойгу і зазначив, що росіяни часто звинувачують інших у тому, що самі планують.
  • Офіційний Вашингтон заявив, що не вірить заяві російської сторони.