США відкидають російську заяву про підготовку Києвом «брудної бомби»

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Офіційний Вашингтон називає фальшивими заяви міністра оборони росії шойгу про начебто підготовку Україною до використання «брудної бомби» на власній території.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, оприлюдненому Держдепартаментом США в ніч проти понеділка за результатами розмови Ентоні Блінкена і Дмитра Кулеби.

Держсекретар підкреслив, що світ розпізнає будь-яку спробу рф використати ці звинувачення як привід для ескалації.

Сторони також обговорили зобов’язання США та міжнародної спільноти надавати Україні безпрецедентну оборонну, економічну та гуманітарну допомогу — скільки буде потрібно.

Блінкен також підтвердив непохитну підтримку Сполученими Штатами суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України, підкреслили в Держдепартаменті США.

  • Голова міністерства оборони росії сергій шойгу поговорив з міністрами оборони Франції, Туреччини та Великої Британії. Шойгу розповів усім їм про так звану «брудну бомбу», яку, на думку росіян, може застосувати Україна.
  • Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба також відповів на заяви голови міноборони рф. Він зазначив, що росіяни часто звинувачують інших у тому, що самі планують.