Студенти КПІ, КНУ імені Шевченка та НАУ приєдналися до закликів про відставку міністра Шкарлета

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного авіаційного університету та НТУУ «Київський політехнічний інститут» приєдналися до закликів про відставку міністра освіти Сергія Шкарлета.

Про це повідомляється в Telegram-каналі Студентської колегії НаУКМА.

«Могилянка, КНУ, КПІ, НАУ надіслали звернення премʼєр-міністру України з вимогою відставки міністра освіти, а також голові Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій із проханням надати фахову оцінку щодо роботи Сергія Шкарлета. Сьогодні до нас також приєднаються інші університети з Києва та регіонів», — йдеться в повідомленні.

Відповідні звернення схвалили органи студентського самоврядування, їх відправили на адресу Шмигаля. Студенти акож зазначили, що готують нові акції протесту проти перебування Шкарлета на посаді міністра.

  • У вересні 2021 року в НаУКМА відбулися вибори через смерть президента Андрія Мелешевича. Жоден із кандидатів не набрав понад 50% голосів, тому призначили повторні вибори. На них (27 січня) переміг колишній міністр освіти Сергій Квіт, але міністр освіти Сергій Шкарлет заявив, що його відомство не визнає результатів через «порушення».
  • 2 лютого Міністерство науки і освіти оголосило повторний конкурс, але вже через день премʼєр-міністр повідомив, що Міносвіти скасує указ. Студенти оголосили страйк і почали вимагати скасувати повторний конкурс. Наглядова рада університету теж засудила рішення Міносвіти.
  • 3 лютого студенти влаштували акцію під Кабміном — вони вимагали звільнити Шкарлета. Премʼєр-міністр зустрівся зі студентським самоврядуванням академії, а в Раді почали збирати підписи за відставку Шкарлета.