Офіс генпрокурора оскаржить запобіжний захід Петру Порошенку

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Офіс генерального прокурора оскаржуватиме рішення Печерського суду про запобіжний захід експрезиденту Петру Порошенку у вигляді особистого зобовʼязання.

Про це повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

Вона наголосила, що Порошенку повідомили про підозру «у спосіб, визначений законом», тож усі маніпуляції з цього приводу генпрокурор відкинула.

За її словами, сьогоднішнє рішення суду про обрання запобіжного заходу Порошенку означає, що суд підтвердив законність та обґрунтованість цієї підозри, порядок її повідомлення, а також наявність ризиків, для запобігання яким прокуратура йшла із обранням запобіжного заходу.

Венедіктова також прокоментувала закиди у вибірковому правосудді, мовляв, за її каденції не один нардеп отримав повідомлення про підозру.

«І це вже стало доброю традицією, коли медійні фігуранти кримінальних проваджень з особливим статусом оскаржують порядок повідомлення або саму підозру. Не така підозра, не в той день, не тією рукою вручили, не з тим виразом обличчя... Однак жодного факту скасування підозри з цих підстав не було», — заявила генпрокурор.

Вона стверджує, що у слідства були вагомі підстави не зволікати з повідомленням про підозру.

«А наявність доказів переконала прокурорів в необхідності такого повідомлення. Заступник генпрокурора, який підписав підозру, координував діяльність органів досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні із самого початку і був знайомий з матеріалами справи», — додала Венедіктова.

Нагадаємо, 19 січня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід пʼятому президенту України Петрові Порошенку у формі особистого зобовʼязання. Адвокати політика уже заявили, що планують оскаржувати це рішення.