КНДР підтвердила запуск двох тактичних керованих ракет. Вони «точно вразили ціль»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Північна Корея підтвердила, що 17 січня провела випробування двох тактичних керованих ракет. Заяву Пхеньяну 18 січня опублікувало Центральне інформаційне агентство Північної Кореї.

Ракети, запущені із західної частини КНДР, «точно вразили ціль на острові у Східному морі Кореї». Метою випробувань було «вивчити зброю та підтвердити її правильність, безпеку та бойову ефективність».

У понеділок, 17 січня, південнокорейські військові заявили, що виявили дві балістичні ракети малої дальності. За попередніми оцінками Японії, політ ракет становить близько 300 кілометрів із максимальною висотою 50 кілометрів.

Ці випробування відбулися слідом за трьома попередніми: Північна Корея заявила про успішні випробування гіперзвукових ракет 5 січня та 11 січня, а 14 січня Пхеньян також випробував дві балістичні ракети малої дальності, які запустив з потяга.

  • На початку року лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що значно зміцнить армію. Це може свідчити про новий етап розвитку ракетної програми країни. США та Захід закликають Північну Корею відмовитися від своєї ядерної зброї.
  • Північна Корея просуває свої ракетні випробування, оскільки Південна Корея теж розробляє власну зброю, що, на думку спостерігачів, перетворилося на своєрідні перегони на Корейському півострові. Сеул нещодавно представив ракету, що запускається з підводних човнів. Найближчим часом Південна Корея планує запустити свою космічну ракету.