Північна Корея заявила, що успішно випробувала гіперзвукову ракету

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Північна Корея уранці 12 січня провела випробування гіперзвукової ракети у присутності лідера країни Кім Чен Ина, боєголовка влучила в ціль на відстані однієї тисячі кілометрів.

Про це повідомило найбільше південнокорейське інформаційне агентство Yonhap, а потім підтвердило Центральне інформаційне агентство Північної Кореї (KCNA).

На запуску КНДР хотіла підтвердити технічні характеристики нової системи озброєння. Гіперзвукову ракету запустили в бік Східного моря, вона пролетіла понад 700 кілометрів на максимальній висоті 60 км і розвинула максимальну швидкість 10 Маха, що в 10 разів перевищує швидкість звуку. КНДР заявила, що снаряд влучив у «ціль, встановлену у водах на відстані 1 000 кілометрів».

На заході був присутній лідер Північної Кореї Кім Чен Ин. Центральне інформаційне агентство КНДР опублікувало відповідні фото.

Це другий запуск ракети з початку цього тижня, попередній відбувся 11 січня. Південнокорейські військові заявили про запуск «невідомого снаряду», а японська берегова охорона повідомила, що це була балістична ракета.

  • На початку року Кім Чен Ин заявив, що значно зміцнить армію. Це може свідчити про новий етап розвитку ракетної програми країни. 5 січня КНДР випробувала гіперзвукову ракету. До цього Північній Кореї вдалося запустити нову балістичну ракету з підводного човна.