ФСБ Росії заявила, що на запит США затримала хакерів із угруповання REvil. Двох уже відправили до СІЗО

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Федеральна служба безпеки Росії заявила, що після звернення правоохоронних органів США затримала хакерів із угруповання REvil. США повʼязують цю групу з Кремлем і вважають її винною в атаках на низку компаній.

ФСБ стверджує, що затримала 14 членів REvil. У них провели обшуки і вилучили понад 426 мільйонів рублів, $600 тисяч, €500 тисяч, а також обладнання та 20 автомобілів преміумкласу.

Затриманим висунуто звинувачення за ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу Росії — незаконний обіг платіжних коштів. За версією ФСБ, хакери розробили шкідливе програмне забезпечення, за допомогою якого крали гроші і криптовалюту з банківських рахунків, зокрема іноземних.

Спецслужба не називає особи затриманих, але російські ЗМІ називають імена двох учасників REvil — Андрія Бессонова і Романа Муромського. РИА Новости повідомляють, що сьогодні, 14 січня, суд Москви відправив їх на два місяці до СІЗО.

У ФСБ заявили, що поінформували владу США про затримання членів угруповання, яке вони вже називають таким, що «припинило існування».

Як пише Інтерфакс із посиланням на джерело, Росія не видаватиме США тих хакерів, які мають російське громадянство.