Найбільший у світі виробник мʼяса заплатив хакерам $11 мільйонів

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Найбільший у світі виробник мʼяса заплатив хакерам $11 мільйонів

National Bank Of Ukraine / Flickr

Найбільший у світі виробник мʼяса JBS заплатив $11 мільйонів (в еквіваленті) російським хакерам, які атакували системи корпорації у США.

Про це повідомляється на сайті компанії.

«Це було дуже складне рішення для нашої компанії та для мене особисто. Однак ми відчували, що це рішення необхідно ухвалити, щоб запобігти будь-якому потенційному ризику для наших клієнтів», — заявив генеральний директор JBS USA Андре Ногейра.

Як зазначається, на момент виплати компанія відновила роботу більшості своїх підприємств.

За попередніми результатами розслідування, жодні дані компанії, клієнтів або співробітників не були скомпрометовані.

Також у JBS USA розповіли, що протягом усього інциденту підтримували постійний звʼязок з урядовими чиновниками. Наразі розслідування ще триває.

  • Кібератаку зафіксували 1 червня. Постраждали сервери, які забезпечують роботу філій бразильської компанії в Австралії та Північній Америці. Водночас резервні сервери не постраждали. Компанія припинила роботу всіх уражених систем і повідомила про це владу.
  • Федеральне бюро розслідувань США звинуватило російське хакерське угруповання REvil в атаці на JBS.
  • 7 травня найбільший в США паливний трубопровід Colonial Pipeline зупинив усі операції через вірус-шифрувальник. Компанія постачає близько 45% всього палива на Східному узбережжі США. Colonial Pipeline найняла компанію з кібербезпеки для розслідування і звернулася до федеральних відомств.
  • Американські ЗМІ повідомили, що за атакою стоїть угрупування DarkSide, яке повʼязують із Росією. Президент Джо Байден заявив, що Росія все ж несе «певну відповідальність», попри відсутність доказів звʼязків російської влади з хакерами DarkSide.
  • Угруповання DarkSide після зламу Colonial Pipeline отримала $90 мільйонів у біткоїнах. Американські правоохоронці змогли повернути $2,3 мільйона.