Зеленський затвердив дати призовів на строкову військову службу у 2022 році

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Президент України Володимир Зеленський затвердив терміни звільнення в запас військовослужбовців і проведення призовів на строкову військову службу у 2022 році.

Відповідний указ опублікований на сайті глави держави.

Згідно з документом, наступні призови українців на строкову військову службу відбудуться з квітня до червня та з жовтня до грудня. Призовні комісії розпочнуть роботу з 1 квітня та 1 жовтня 2022 року, а підготовчі заходи мають розпочати на місяць раніше.

Також в Офісі президента наголосили, що строковиків не відправляють у зону проведення Операції об’єднаних сил на Донбасі, їх залучають до комплектування арсеналів, баз, складів, центрів зберігання боєзапасу, а також призначають на посади, пов’язані із забезпеченням життєдіяльності військових частин у пунктах постійної дислокації (крім тих, що дислокуються в Донецькій та Луганській областях).

Водночас не підлягатимуть призову студенти денної форми навчання закладів загальної середньої освіти III ступеня та професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої освіти, вищої освіти.

Відстрочка від призову також надається українцям, які проходять військову підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу при вищих військових навчальних закладах і військових навчальних підрозділах закладів вищої освіти, за сімейними обставинами, для продовження професійної діяльності та за станом здоров’я.

Питання про призов або звільнення від нього розглядають районні чи міські призовні комісії.

Окрім цього, документ передбачає, що військові, в яких завершився термін строкової військової служби, будуть звільнені в запас у квітні-червні та жовтні-грудні.