«Допуск мені дали до роботи». Ексзаступник міністра внутрішніх справ Гогілашвілі заявив, що перед призначенням проходив спецперевірку

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Звільнений через скандал на блокпості на Донбасі заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі запевнив, що перед призначенням до МВС проходив спецперевірку.

Про це він заявив в інтерв’ю Бабелю.

«Якщо мені дали допуск і все інше — напевно ж [проходив]. Допуск мені дали до роботи», — сказав Гогілашвілі.

Водночас уже колишній заступник глави МВС зазначив, що результати цієї перевірки йому невідомі.

«Якщо працював — отже, якось це перевіряли. Це запитання не до мене», — додав він.

  • 11 грудня в YouTube виклали відео, на якому Гогілашвілі влаштував розбірки з правоохоронцями на одному з блокпостів на Донеччині, які зупинили його автомобіль для перевірки документів. Гогілашвілі обурювався, що поліцейські не знають, хто він такий.
  • 12 грудня зʼявилось друге відео із Гогілашвілі. На кадрах інцидент, який стався 24 листопада цього року. Патрульні зупинили автомобіль Гогілашвілі для перевірки документів, але у Гогілашвілі це викликало роздратування. Він облаяв патрульного і запитав, чому той «не впізнав начальство». Поліцейський спокійно пояснював, що виконує свої службові обовʼязки.
  • Голова МВС ініціював внутрішнє розслідування та заявив, що усуне Гогілашвілі з посади. Президент Зеленський попросив звільнити Гогілашвілі.
  • 12 грудня «Центр журналістських розслідувань» повідомив, що Гогілашвілі має чинний паспорт громадянина Росії та індивідуальний податковий номер.
  • 13 грудня Кабмін звільнив Гогілашвілі. Сам чиновник пізніше повідомив, що написав заяву на звільнення та визнав себе винним.