Заступник очільника МВС влаштував розбірки на блокпості в Донецькій області. Його хочуть відсторонити

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі влаштував розбірки з правоохоронцями на одному з блокпостів у Донецькій області. За це його хочуть відсторонити від посади.

Відповідне відео оприлюднили на YouTube-каналі «Остання крапля».

На цьому відео правоохоронці намагаються пояснити, чому зупинили автомобіль заступника міністра, і перевірити документи, але Гогілашвілі обурюється, що вони не знають, хто він такий.

«Я вважаю неправильним те, що ти не знаєш заступника міністра внутрішніх справ в обличчя! Повне невиконання субординації! Я не повинен тут, бл*, витрачати час та пояснювати тобі, що я заступник міністра!» — казав Гогілашвілі.

На це відео вже відреагував міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. Він заявив, що хоче відсторонити Гогілашвілі від посади, та ініціював внутрішнє розслідування.

«Через події на блокпості в Донецькій області за участю заступника міністра Олександра Гогілашвілі мною ініційовано перед прем’єр-міністром України та урядом питання про проведення дисциплінарного провадження, в ході якого мають бути встановлені всі обставини та зроблені висновки», — підкреслив очільник МВС.

  • На роботу в Міністерство внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі вперше потрапив у вересні 2019 року — і відразу на посаду заступника міністра Арсена Авакова. У МВС він відповідає за боротьбу з наркотиками та реабілітацію наркозалежних. До цього Гогілашвілі багато років був публічним спікером «Міжнародної антинаркотичної асоціації». Крім іншого, ця організація за гроші позбавляє від нарко- та алкозалежності, організовує курси реабілітації. Там Гогілашвілі познайомився з керівником «Кварталу» і майбутнім президентом Володимиром Зеленським. Він, як і багато інших знаменитостей, приїжджав підтримувати підопічних асоціації. Крім цього, дружина Гогілашвілі — Марія Левченко — багато років працює особистим помічником Зеленського.