Pfizer запросила у влади США дозвіл на застосування таблеток від коронавірусу «Паксловід»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Американська фармкомпанія Pfizer направила запит до Управління санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) США на схвалення застосування її експериментальних таблеток «Паксловід» (Paxlovid) від коронавірусу.

Про це пишуть The New York Times і The Wall Street Journal.

Компанія просить FDA дати «зелене світло» на застосування таблеток при слабкому або помірному перебігу захворювання у пацієнтів із підвищеним ризиком госпіталізації або смерті.

Зазначається, що в разі схвалення ліки стануть першим препаратом для лікування COVID-19 у вигляді таблеток. Його зможуть призначати як пацієнтам, які перебувають на лікуванні вдома, так і пацієнтам із групи ризику з появою перших ознак захворювання.

На початку листопада компанія повідомляла, що за результатами досліджень, у яких взяли участь 1,2 тисячі пацієнтів із COVID-19, її експериментальна таблетка знизила кількість госпіталізацій та смертей на 89%.

Крім цього, Pfizer підписала угоду з Патентним пулом лікарських засобів США, яка дозволить компаніям у всьому світі виробляти її експериментальні ліки.