МОЗ дозволив випробувати в Україні ліки компаній Pfizer і Merck проти коронавірусу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністерство охорони здоровʼя дозволило випробувати в Україні препарати проти коронавірусу виробництва компаній Pfizer і Merck.

Про це йдеться у відповідному наказі МОЗ.

В Україні проведуть третю фазу досліджень препарату «Ритонавір» виробництва Pfizer. У них візьмуть участь особи, які контактували з хворими на COVID-19.

Також проведуть випробування таблеток MK4482 — 013 («Молнупінавір») виробництва Merck. У них візьмуть участь дорослі особи, які проживають із хворими на COVID-19. Випробування проводитимуть на базі Міської студентської лікарні в Харкові.

  • Велика Британія 4 листопада видала дозвіл на використання таблеток від коронавірусу «Молнупіравір» від американського фармацевтичного гіганта Merck. Британія стала першою країною у світі, яка схвалила перші у світі пероральні ліки від коронавірусу.
  • 27 вересня компанія Pfizer заявила про початок тестування перорального противірусного препарату для профілактики зараження COVID-19.
  • 27 жовтня Міністерство охорони здоровʼя України дозволило провести клінічні випробування двох варіантів вакцини від коронавірусу французької компанії Sanofi, розробленої спільно з британською GSK.