Pfizer тестує нові ліки від коронавірусу в Росії

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Росії почалися клінічні випробування ефективності нового препарату «Паксловід» (Paxlovid) для профілактики коронавірусу. Американська фармацевтична компанія Pfizer отримала дозвіл Росздравнагляду.

Про це, посилаючись на дані державного реєстру лікарських засобів, пишуть «Ведомости».

Згідно з реєстром, випробування почалися 12 листопада і триватимуть до березня 2023 року.

Як зазначається, у випробуваннях візьмуть участь 90 громадян із різних міст віком від 18 років, які контактували в домашніх умовах з пацієнтами із симптоматичними проявами коронавірусу.

У Pfizer пояснили, що у випробуваннях препарату «Паксловід» беруть участь 7 тисяч людей із різних країн. У разі схвалення препарату регуляторами компанія постачатиме його до усіх цих країн.

Окрім цього, у Росії теж розробляють ліки від COVID-19, які вже пройшли другу фазу клінічних випробувань. Препарат «Мир-19» діє проти збудника хвороби, впливаючи на конкретну ділянку геному вірусу і не дозволяючи йому розмножуватися.

  • На початку листопада Pfizer відзвітувала про попередні результати дослідження ліків ««Паксловід». За даними компанії, експериментальна таблетка від коронавірусу знизила кількість госпіталізацій та смертей на 89%. Також наголошується, що серед учасників випробувань препарату не було зафіксовано жодного випадку смерті.
  • 4 листопада МОЗ дозволив випробувати в Україні ліки компаній Pfizer і Merck проти коронавірусу.
  • Тільки препаратом Pfizer в Україні можна вакцинувати від коронавірусу дітей від 12 років, за умови, що у них зроблені всі планові щеплення (якщо їх немає, то треба спершу зробити їх, і лише потім від ковіду). Для дітей цю вакцину використовують за тією ж схемою, що й для дорослих, — дві дози по 0,3 мл з інтервалом у 21—28 діб. Вакцинація дітей до 16 років відбувається за обов’язкової згоди батьків. Після щеплення батьки зможуть згенерувати в «Дії» дитячий ковід-сертифікат.