Євген Мецгер написав заяву про звільнення з посади голови правління Укрексімбанку

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Євген Мецгер написав заяву про звільнення з посади голови правління Укрексімбанку. Про це він повідомив у Facebook увечері понеділка, 11 жовтня.

«Сьогодні я написав заяву про звільнення з посади голови правління Укрексімбанку. Це логічний крок – єдино можливий у ситуації, коли потрібно відвернути негативні наслідки для банку. [...] Написання заяви про відставку є моєю власною оцінкою того, що сталося в банку. Сподіваюсь, що цей крок допоможе відновленню довіри до банку», — зазначив Мецгер.

Він наголосив, що, укладаючи угоди з клієнтами банку, працівники «завжди дотримувались вимог закону, правил та процедур банківської роботи», — ймовірно, так він відреагував на журналістське розслідування про кредит бізнесмену, який платить податки в «ДНР».

Пізніше Наглядова рада Укрексімбанку повідомила, що звільнила Мецгера. Виконуючим обовʼязки глави правління призначили Сергія Єрмакова. Постійного главу правління мають призначити за результатами конкурсу не пізніше 12 квітня 2022 року.

Нагадаємо, що 7 жовтня «Схеми» опублікували розслідування щодо Укрексімбанку, під час зйомок якого і сталась сутичка з керівництвом фінустанови. Воно стосується видачі $60 мільйонів кредиту бізнесмену Сергію Брюховецькому, у якого паралельно є компанія в «ДНР», куди він платить податки. Сам Мецгер же заявив, що під час перевірки бізнесмена служба безпеки банку не виявила жодних порушень. Він додав, що фінустанова готова до перевірок з цього приводу, є всі необхідні документи.