У Facebook, Instagram і WhatsApp другий за тиждень збій. Користувачі «вітають» Twitter

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У роботі соціальних мереж Facebook та Instagram, а також месенджера WhatsApp, другий за тиждень великий збій.

За даними сервісу Downdetector, який аналізує скарги користувачів на різні сервіси, найбільше проблем з доступом до додатків (44% скарг).

Скарги надходять із США, Канади, Німеччини, Великої Британії, Нідерландів, Франції та інших країн. Незначна частина скарг надходить і з України.

Facebook підтвердив дані про збій.

«Ми знаємо, що у деяких людей проблеми із доступом до наших додатків і сервісів. Ми працюємо над тим, щоб все повернулося до норми так швидко, як це можливо, і приносимо вибачення за незручності», — заявили у службі підтримки.

Тим часом люди «вітають» Twitter, який під час першого збою прийняв потоки «біженців» з соцмереж Facebook. Мільйонний приріст користувачів тоді отримав і Telegram.

  • 4 жовтня в роботі Facebook, Instagram і WhatsApp стався глобальний збій. На цьому тлі акції Facebook просіли на понад 5%, а Цукерберг втратив $6,3 мільярда і опустився на шосте місце в рейтингу від Forbes. Збій у Facebook в цілому призвів до падіння фондових ринків.
  • 5 жовтня Цукерберг вибачився за збій, а у Facebook заявили, що причиною стали зміни конфігурації маршрутизаторів.
  • Того ж дня в Сенаті США виступила колишня менеджерка з продукту Facebook Френсіс Хауген, яка була інформаторкою ЗМІ та передала десятки тисяч сторінок внутрішніх досліджень і документів компанії. Вона заявила, що Facebook знає про «токсичний» вплив свого продукту на суспільство, але не хоче нічого міняти, щоб не втрачати прибуток. Цукерберг назвав це брехнею.