У роботі Facebook, Instagram і WhatsApp стався глобальний збій. Користувачі скаржаться і на інші сервіси

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Увечері в понеділок, 4 жовтня, в роботі соціальних мереж Facebook і Instagram, а також месенджера WhatsApp стався глобальний збій.

Про це свідчать дані сервісу Downdetector, який аналізує скарги користувачів на різні сервіси.

Проблеми в роботі Facebook, Instagram і WhatsApp почалися приблизно о 18:00 за київським часом. Причини збою поки невідомі, але вони носять масштабний характер — на проблеми в роботі вебверсій і додатків скаржаться по всьому світу.

У Facebook, який володіє Instagram і WhatsApp, заявили, що знають про проблему і усувають її.

«Ми знаємо, що у деяких людей виникають проблеми із доступом до наших додатків і продуктів. Ми працюємо над тим, щоб якомога швидше повернути все в норму, і приносимо вибачення за будь-які незручності», — написав у Twitter керівник відділу комунікацій Енді Стоун.

Після 19:30 за Києвом, користувачі по всьому світу також почали скаржитися і на проблеми з доступом до Twitter, Google і Amazon. У Німеччині «впали» навіть провідні телеком-провайдери.

Користувачі соцмереж повідомили, що після збою в WhatsApp багато хто перейшов в Telegram. Техпідтримка заспокоїла людей, заявивши, що месенджер працює «повільно, але тримається».

Після 20:20 користувачи почали повідомляти про збої в роботі Netflix, Steam, PlayStation Network, YouТube, Snapchat, Reddit, TikTok, Skype, Viber і десятка інших сервісів.