РНБО анонсувала санкції за вибори в Держдуму Росії на окупованих територіях України

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Рада національної безпеки і оборони анонсувала «повний спектр» доступних санкцій від України за проведення виборів до Держдуми Росії на окупованих територіях Криму і Донбасу, а також за залучення жителів зазначених регіонів до виборів.

Про це під час брифінгу заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

За його словами, під санкції потраплять всі учасники виборів, всі члени виборчих комісій і спостерігачі, а також всі агітатори — в списку 53 члени територіальних виборчих комісій і 33 кандидати в Держдуму, яких вже включили в цей список санкцій. Але він буде розширений.

«Ми сьогодні опрацювали перший список тих осіб, які нам представили органи [СБУ, розвідка] і по всіх, без винятку особах, санкції у повному пулі будуть найближчим часом застосовані указом президента», — сказав Данілов.

Також Данілов зазначив, що санкції чекають на всіх іноземних спостерігачів, які спробують брати участь в «цьому фарсі».

Він додав, що пул складається з 12 видів санкцій, застосовуваних до фізичних осіб. Це арешт активів в Україні, заборона на вʼїзд та інше.

«Ще раз підкреслюю: ми зараз маємо інформацію про деяких громадян Франції, Венесуели, Сербії та інших країн, які хочуть приїхати у ролі спостерігачів. Всі вони без винятку, незважаючи на те, що вони будуть під дипломатичним або яким іншим імунітетом, будуть під санкціями нашої країни», — сказав Данілов.