Airbnb надасть тимчасове житло для 20 тисяч біженців з Афганістану

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Сервіс оренди житла Airbnb надасть тимчасове житло для понад 20 тисяч біженців з Афганістану.

Про це повідомляється у пресрелізі компанії.

Оплачуватимуть оренду сама компанія і Фонд допомоги біженцям. «Минулого тижня стало абсолютно очевидно, що переміщення і розселення афганських біженців у Сполучених Штатах та в інших країнах являє собою серйозну гуманітарну кризу, і перед лицем цієї необхідності наша спільнота готова знову активізувати свої дії», — йдеться в заяві.

У компанії також зазначили, що за останні чотири роки Airbnb забезпечив тимчасовим житлом близько 25 тисяч біженців, зокрема сотні учасників Спеціальної імміграційної візової програми США. Раніше цього року Airbnb оголосив про створення Фонду біженців на суму $25 мільйонів.

  • 15 серпня бойовики руху «Талібан» увійшли в Кабул і заявили, що захопили владу в країні. Бойовики взяли під контроль понад 90% території Афганістану. Частина уряду і на той час ще президент Ашраф Гані втекли з країни.
  • З Кабулу і країни хлинув потік біженців. У столиці триває масова евакуація дипломатів і громадян інших країн. Також літаками вивозять афганців, які співпрацювали зі США і союзниками.
  • Авіабаза ВПС США Рамштайн у Німеччині стане первинним центром тимчасового прийому біженців з Афганістану.