Біженців з Афганістану розмістять на військовій базі в Німеччині

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Авіабаза ВПС США Рамштайн у Німеччині стане первинним центром тимчасового прийому біженців з Афганістану.

Про це пише Deutsche Welle.

Офіційний речник Держдепартаменту США Нед Прайс заявив, що перші рейси вже прибули на базу. Як повідомили представники самої авіабази, з Афганістану доставили 300 людей. Їх перевезли з Катару до Німеччини двома військово-транспортними літаками С-17. Повідомляється, що прибулих афганців тимчасово розмістять в ангарах авіабази.

У Вашингтоні сподіваються, що найближчим часом у світі зʼявляться й інші центри прийому біженців з Афганістану. 20 серпня США були змушені тимчасово призупинити евакуацію, оскільки Катар заявив, що більше не може прийняти у себе біженців. Через кілька годин польоти поновили. США також подякували Німеччині та іншим своїм партнерам за підтримку в евакуації людей з Афганістану.

  • 15 серпня бойовики руху «Талібан» увійшли в Кабул і заявили, що захопили владу у країні. Бойовики взяли під контроль понад 90% територій. Частина уряду і на той час ще президент Ашраф Гані втекли з країни.
  • З Кабулу і країни хлинув потік біженців. У столиці триває масова евакуація дипломатів і громадян інших країн. Також літаками евакуюють афганців, які співпрацювали зі США і союзниками.