В Ізраїлі людей віком від 40 років вакцинуватимуть третьою дозою препарату проти COVID-19

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Спеціальна комісія МОЗ Ізраїлю дозволила вакцинацію третьою бустерною дозою громадян віком від 40 років.

Про це повідомляє інформагентство Newsru.co.il.

Також фахівці рекомендують утретє вакцинуватися й працівникам системи освіти та вагітним жінкам. Наразі обидва рішення комісії має затвердити міністр охорони здоровʼя Ізраїлю.

Утім, лікарні Ізраїлю вже почали підготовку до кампанії вакцинації третьою дозою. Охочі зможуть отримати бустерну дозу вже з 21 серпня.

Глава уряду Ізраїлю Нафталі Беннет уже привітав рішення фахівців МОЗ.

«Зроблено ще один важливий крок у боротьбі зі штамом «Дельта». Ізраїль на передньому флангу всесвітньої боротьби з епідемією. Громадяни Ізраїлю першими у світі отримали третю дозу вакцини, і ми продовжуємо відкривати можливості для інших вікових груп», — наголосив премʼєр.

Наразі кількість випадків зараження COVID-19 в Ізраїлі продовжує зростати, попри те, що країна стала першою в світі, де повністю завершили кампанію вакцинації населення. Фахівці повʼязують це з поширенням штаму «Дельта».

Восени Україна очікує на значне поширення штаму «Дельта», оскільки він зараз домінує у понад 20 країнах Європи. Уранці 28 липня стало відомо, що в Києві помер перший пацієнт, у якого діагностували саме цей штам вірусу.

  • «Дельта» має агресивніший та швидший перебіг, ніж попередні штами: на другий-третій день після госпіталізації у пацієнтів різко знижується сатурація, тому вони не можуть самостійно дихати та потребують перебування в реанімації. Вік важких хворих — від 30 до 40 років.
  • Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) дозволило застосування третьої дози вакцини проти коронавірусу від компаній Pfizer і Moderna для американців з ослабленим імунітетом.
  • ВООЗ при цьому закликала ввести мораторій на отримання третьої дози вакцини.
  • Виробник Pfizer заявив, що для захисту від нових штамів знадобиться третя доза. У звіті компанії вказано, що третя доза вакцини в пʼять разів збільшує кількість антитіл.