У Києві помер перший пацієнт із COVID-варіантом «Дельта»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Києві в Олександрівській лікарні помер пацієнт із варіантом коронавірусу «Дельта».

Про це з посиланням на дані медичного закладу повідомили в ефірі телеканалу «Київ».

Зазначимо, в Олександрівській лікарні у шести пацієнтів виявили варіант «Дельта», четверо з них приїхали з Росії.

На думку головного лікаря Людмили Антоненко, після хресного ходу до 1033-ї річниці хрещення Київської Русі буде спалах захворюваності.

«Я думаю, що буде дуже великий підйом захворюваності. Тому я хочу ще раз наголосити, що з хворих тестованих, які приїхали із Росії, усі позитивні на «Дельту». Тому якщо ми спостерігаємо таку ходу, я думаю, що буде великий підйом захворюваності», — заявила вона.

Також у лікарні зазначили, що цей варіант коронавірусу протікає агресивніше та швидше, ніж попередні штами: на другий-третій день після госпіталізації у пацієнтів різко знижується сатурація, через що вони не можуть самостійно дихати та потребують перебування у реанімації. Вік важких хворих — від 30 до 40 років.

  • Всесвітня організація охорони здоров’я визнала штам коронавірусу «Дельта» більш заразним, а вперше його виявили в Індії. Цей штам зараз домінує серед хворих у Росії.
  • За даними департаменту громадського здоровʼя Англії, штам «Дельта» в 1,6 раза заразніший, ніж «Альфа», у 2,26 раза частіше призводить до госпіталізації та у 1,45 раза частіше — до реанімації.
  • Загалом в Україні від початку пандемії виявили 2 250 061 випадок коронавірусу, 52 891 людина померла, одужали 2 185 339 українців. За 27 липня зареєстрували 717 нових випадків.