Тетяна Єгорова-Луценко очолила Харківську облраду. Її попередника звільнили через корупційний скандал

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
Тетяна Єгорова-Луценко очолила Харківську облраду. Її попередника звільнили через корупційний скандал

Тетяна Єгорова Луценко/Facebook

Депутати Харківської обласної ради підтримали кандидатуру Тетяни Єгорової-Луценко на посаду голови Харківської облради.

Результати таємного голосування оприлюднив голова рахункової комісії, депутат облради Віталій Панов.

У голосуванні взяли участь 89 депутатів, 75 з яких проголосували за, 31 — не використали бюлетень. Ще пʼять бюлетенів визнали недійсними.

Перед цим Харківська обласна рада проголосувала за звільнення Артура Товмасяна з посади очільника. Його повноваження припинили достроково через корупційну справу. Відставку Товмасяна підтримали 88 депутатів, проти голосували п’ятеро; один депутат утримався, двоє не голосували.

Перед голосуванням Товмасян заявив, що не братиме в ньому участь через конфлікт інтересів.

  • 22 липня правоохоронці провели обшуки в Харківській облраді. Джерело Depo.Харків у правоохоронних органах повідомляло про обшуки в кабінетах тоді ще голови облради Артура Товмасяна та його заступника Андрія Малиша.
  • Того дня заступника голови Харківської обласної ради та його спільника-адвоката викрили на хабарі в 1 мільйон 50 тисяч гривень. Вони вимагали кошти від директора комунального підприємства за те, аби той залишився на посаді. ВАКС посадив Малиша на два місяці до СІЗО.
  • 4 серпня Національне антикорупційне бюро оголосило Артуру Товмасяну підозру в хабарництві. Після цього фракція «Слуга народу» в Харківській облраді виключила його зі свого складу.
  • 5 серпня ВАКС обрав Товмасяну запобіжний захід, але вже 10 серпня за тодішнього голову Харківської облради внесли майже 3 мільйони гривень застави.